Køb direkte hos
SMEDEN
Gode råd før køb: båludstyr,
udekøkken og bålkøkken.
Da der efterhånden findes meget dårligt båludstyr på
markedet, vil jeg nævne nogle punkter, som jeg syntes har stor
betydning.
1.
Det er meget vigtigt, at man har
mange justeringsmuligheder i højden da temperaturen over et bål
svinger meget alt afhængig af, hvor meget man fyrer og hvor meget
det blæser.
2.
Man kan i de fleste tilfælde aflæse båludstyrets kvalitet på vægten.
Stor vægt vil give stabilt båludstyr når det udsættes for stor
temperatur. Således vil varmefordelingen på pander og plader også
være bedre jo tykkere materiale det er fremstillet af .
3.
Hvilken type bålsted skal man vælge:
1. Et bålsted i jordplan.
2. Et forhøjet bålsted.
Et bålsted i jordplan er det mest naturlige, men skal der laves
bålmad ofte skal man tænke på sine arbejdsstillinger og her er det
praktisk med et forhøjet bålsted.
4.
Køb båludstyr hvor man kan få en
kvalificeret rådgivning dvs. sælger selv har afprøvet båludstyret og
kan stå inde for funktion, kvalitet og sikkerhed.
5.
Problemer med bålhus og bålhytte:
Mange institutioner jeg besøger kan ikke forstå at deres bålhus
/ bålhytte ikke fungere ( røgen går ikke op gennem taget som de
troede den skulle. )
Problemet kan løses ved at man lukker flere af siderne så der bliver
læ. ( en skorstensvirkning kan først starte når der er læ og røgen
går op gennem taget som den skal. ) ( tænk på funktionen i en
tibi )
Start med at lukke siderne med nogle billige presenninger. Når man
herefter har fundet ud af hvad der virker bedst kan en permanent
løsning vælges.
dvs. Bålhus / bålhytte med åbne sider, hvor
røgen skal gå op gennem taget,
virker kun
når det er næsten vindstille.
( det er sjældent vindstille i
Danmark.)
6.
Sikkerhed omkring bål-pladsen:
Her vil jeg nævne en ting som jeg syntes er meget vigtig. Gryder med
flydende væsker er meget farlige hvis de ikke er sikkerhedsmæssig
forsvarligt placerede.
Et eksempel:
jeg sælger bageplader og grillriste på 4 justerbare ben, men jeg
fraråder på det kraftigste at stille gryder med væsker herpå,
sikkerheden er afhængig af hvor meget den enkelte medarbejder (
person ) har spændt skruerne
på de justerbare ben.
Bålmanden producerer:
bålpladsudstyr,
udekøkken, bålkøkken,
bålopskrifter,
bålmadsopskrifter,snobrødspind,
transportabel, drypplade, kajak,
grilludstyr, grill, bålkomfur, grillrist, grillplade,
pande, bålspade, paellapand, bradepande,
røgeovn,
udekøken, stegepande, grillpande, bageplade, bageovn,
pandekagepande, spid, spyd, grillspyd, rygeovn, bålplade,
bålgryde,
læskærm, afsætningsbord, betonfod, hjørnestolpe, pandestøtte,
gryde, popcornstrommel, roterende grillspid,
grillramme, låg, støbejern, vaffeljern, toaster,
rygeplade, kano, overligger, yben,
y-ben, y ben, spidnåle, spidnål, grillnåle, grillnål, tilbehør,
udkøkken, handske, bålustyr,
grillhandske, skrabeplade, slibemåtte, udekomfur, stofpose,
bålpande, transportvogn,røgovn, røgsmuld,
rygesmuld, rygepulver, bøgesmuld, ellesmuld, enebærsmuld,
treben, snobrødspinde, tre ben,
kanogrill, kajakgrill, maxigrill, maxi, wok, kniv,
økse, sav, snittekniv, hugge økse, save, børne økse, børne sav,
børne kniv, kniv uden spids, kniv med afrundet spids, grydestativ,
kæmpetreben, stationær bålsted, integreret bålsted, mobil bålsted, fast bålplads,
fast bålsted, ophængskæde, have haves og
pandekagekomfur.
Bålmanden producerer til:
Bålhus, bålhytte, private,
naturvejledere, shelter,
shelters,
bålsted, legeplads, spejder, skole, institutioner,
børnehave, udekøkken, udekomfur,
fritidshjem, bålkomfur, skovbørnehave,
friluftsliv, vildmarksliv, udeliv, bålkøkken, havekøkken,
havekomfur, baalhytte, have haves og
naturbørnehave.
På Bålmanden s
båludstyr kan man lave:
ryge kød og fisk, grille
helstegt pattegris, grille helstegt
lam, bage boller og brød, grille kød mm., lave popcorn, bage
snobrød, bage pandekager, lave sammenkogte retter, lave snobrød,
bålpandekager, koge suppe og lave have haves sjove ting på spid.
|